Zgodnie z kilkuletnią tradycją szkoły w ostatnim dniu nauki przed świętami wielkanocnymi odbywają się klasowe śniadanka, które mają na celu kultywowanie obrzędów i tradycji Wielkanocnych oraz wprowadzenie duchowe w okres świąt. Wspólne pieczenie zajączków i baranków są okazją do przybliżenia uczniom potraw i słodkich wypieków związanych z Wielkanocą oraz stanowią wspaniałą dekorację na stołach podczas klasowego biesiadowania. Do szkoły przybywa również zajączek ze słodyczami. Tradycje i zwyczaje wielkanocne to jedno z zadań realizowanych w szkole w ramach innowacji „ Ta ziemia od innych mi droższa” . M. Sikora
Related Posts
03 PAź
Klasa VIII w wizytą w firmie AGRI SERVICE HABER w Naroku.
Uczniowie klasy VIII w ramach doradztwa zawodowego poznali na czym polega praca w firmie z sektora rolniczego. Etapy pracy na...
03 PAź
Uczniowie klasy 5 rozpoczęli nową przygodę z matematyką!
W tym roku szkolnym na dodatkowych zajęciach z matematyki realizowana będzie innowacja pedagogiczna „I Ty możesz zostać najlepszym...
02 PAź
Szkolna dyskoteka
Dziś w naszej szkole szaleństwo dyskotekowe zorganizowane przez Samorząd Uczniowski. Jak nakazuje nasz zwyczaj, odbyły się także...
02 PAź
Wycieczka do Gdańska
W dniach 23 - 25 września 2024 roku uczniowie klas V – VIII wyjechali na trzydniową wycieczkę do Gdańska. Przejazd i powrót...