Zgodnie z kilkuletnią tradycją szkoły w ostatnim dniu nauki przed świętami wielkanocnymi odbywają się klasowe śniadanka, które mają na celu kultywowanie obrzędów i tradycji Wielkanocnych oraz wprowadzenie duchowe w okres świąt. Wspólne pieczenie zajączków i baranków są okazją do przybliżenia uczniom potraw i słodkich wypieków związanych z Wielkanocą oraz stanowią wspaniałą dekorację na stołach podczas klasowego biesiadowania. Do szkoły przybywa również zajączek ze słodyczami. Tradycje i zwyczaje wielkanocne to jedno z zadań realizowanych w szkole w ramach innowacji „ Ta ziemia od innych mi droższa” . M. Sikora
Related Posts
04 WRZ
Stypendia i zasiłki
Informacje o stypendiach socjalnych szkolnych i zasiłkach szkolnych znajdują się na...
02 WRZ
Inauguracja roku szkolnego
Dzisiaj w naszej szkole , podobnie jak w całym kraju, odbyło się uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego, które rozpoczęła msza św....
28 SIE
Rozpoczęcie roku szkolnego 2024/2025
Uroczystość rozpoczęcia roku szkolnego 2023/2024 odbędzie się 2 września 2023r. 8:30 – Msza Św. w kościele w Naroku, 9:30...
01 SIE
Wykaz podręczników do zakupienia przez rodziców
Wykaz podręczników, które kupują rodzice uczniów, obowiązujący w klasach I – VIII w roku szkolnym 2024/2025 w PSP im Jana...
27 CZE
Sekretariat
Sekretariat będzie czynny przez całe wakacje w godzinach 8:00 – 14:00. Może się jednak zdarzyć, że wyjątkowo w jakiś dzień...