Zgodnie z kilkuletnią tradycją szkoły w ostatnim dniu nauki przed świętami wielkanocnymi odbywają się klasowe śniadanka, które mają na celu kultywowanie obrzędów i tradycji Wielkanocnych oraz wprowadzenie duchowe w okres świąt. Wspólne pieczenie zajączków i baranków są okazją do przybliżenia uczniom potraw i słodkich wypieków związanych z Wielkanocą oraz stanowią wspaniałą dekorację na stołach podczas klasowego biesiadowania. Do szkoły przybywa również zajączek ze słodyczami. Tradycje i zwyczaje wielkanocne to jedno z zadań realizowanych w szkole w ramach innowacji „ Ta ziemia od innych mi droższa” . M. Sikora
Related Posts
15 LIS
XIV Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia
Dzisiaj obchodziliśmy Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia. Na lekcjach i podczas przerw uczniowie brali udział w różnych zabawach,...
13 LIS
Św. Marcin uczy dobroci
Do zwyczajów pielęgnowanych na Śląsku Opolskim należą obchody dnia św. Marcina. Również w Naroku z tej okazji odbyło się jak co...
12 LIS
Projekt „ Św. Marcin uczy dobroci”
Głównym celem projektu realizowanym na zajęciach z j. niemieckiego w klasa I-III było poznanie miejscowej tradycji obchodów...
12 LIS
Uroczyste wręczenie certyfikatu
11 listopada 2024r. podczas uroczystych obchodów Narodowego Święta Niepodległości w PSP im. Jana Pawła II w Naroku, 10 Brygada...
12 LIS
Święto Niepodległości
Dnia 11 listopada 2024r. w PSP im. Jana Pawła II w Naroku odbyły się uroczyste obchody z okazji Narodowego Święta Niepodległości....